Tajrik Hil (©AFP)
Tajrik Hil (©AFP)

Nova bomba: Mahoms bez omiljene mete, Hil u Majamiju za 120.000.000 dolara

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.03.22. | 20:27

Doskorašnji as Kanzasa trejdovan u Dolfinse za čak pet pikova na draftu. Najbrži igrač lige dobio najveći ugovor u istoriji za nekog risivera

Novo podrhtavanje tla „preko bare“. Omiljena meta Patrika Mahomsa u prethodne četiri godine, Tajrik Hil, trejdovan je u Majami. Najbrži igrač lige, nekadašnji juniorski šampion sveta u štafeti 4 puta 100 metara, postao je najplaćeniji risiver u istoriji. Odmah posle trejda, dobio je od Dolfinsa četvorogodišnji ugovor za fantastičnih 120.000.000 dolara, od toga 72.200.000 garantovane sume.

Prošle nedelje je još jedan elitni risiver, Devonte Adams, trejdovan iz Grin Bej u Las Vegas i dobio je ugovor na 141.000.000, ali na pet godina. Hil nije bio slobodan agent, očekivalo se da će dobiti novi ugovor od Čifsa, ali očigledno apetiti brzonogog risivera bila su veliki, a „seleri kep“ Kanzasa je prazan.

Izabrane vesti

Čifsi nisu loši prošli u ovom trejdu. Dobili su čak pet pikova na draftu, i to prve, druge i četvrte runde ove godine i četvrte i šeste 2023.

Majami se najviše pojačao u prethodnih desetak dana. Ugovore sa Dolfinsima potpisali su kvoterbek Tedi Bridžvoter (Denver), risiver Sedrik Vilson (Dalas), raning bekovi Čejs Edmunds (Arizona) i Rahim Mostert (San Francisko), levi gard Konor Vilijams (Dalas) i levi tekl Teron Armsted (Nju Orleans). Samo dan pre spektakularnog trejda iz Kanzasa, Majami je za 87.500.000 dolara na pet godina potpisao jednog od najboljih levih teklova u NFL šampionatu, Terona Armsteda koji je stigao iz Sejntsa.

03.00: (3,70) Los Anđeles Lejkers (14,0) Filadelfija (1,35)

Ofanziva Majamija je sada mnogo jača, ali čini se da je najveća nedoumica i najslabija karika pozicija kvoterbeka. Očekuje se da će Tua Tagovailoa da bude starter, a iskusni Tedi Bridžvoter biće mu konkurencija.

S druge strane, Kanzas je sve slabiji. Veliki ugovor za Patrika Mahomsa dolazi na naplatu. Očekuje se da će Čifse da napusti i jedan od najboljih sejftija u ligi, Tajron Matje. Od pojačanja, Kanzas je doveo risivera Džu Džu Šustera Smita koji je dosad branio boje Pitsburga. On je potpisao jednogodišnji ugovor sa šampionom iz 2020. godine. Zamena za Hila mogao bi da bude Markiz Valdes Skentling, doskorašnji risiver Grin Bej Pekersa. On je slobodan agent.

Četa Endija Rida imaće pakleno težak zadatak naredne sezone jer igraju u najjačoj diviziji u ligi, Zapadu AFC-a. Čifsi su slabiji nego prošle sezone, dok su divizijski rivali - Las Vegas Rejdersi, Denver Bronkosi i Los Anđeles Čardžersi mnogo jači.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------


tagovi

NFLNFL ligaKanzas Siti ČifsKanzas SitiMajami Dolfins

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara